tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri Luukku 3: 20 faktaa CleostaNyt on avattu Kissamaailma-blogin 3 joulukalenterin luukku, ja aiheena on tällä kertaa 20 faktaa Cleosta.


1. Cleon koko nimi on Cleopatra Selene II, jonka poimin Wikipediasta laittaessani hakutulokseksi "Cleopatra". Ihan ensimmäiseksi Cleon nimi on kuitenkin tullut Figaro & Cleo-animaatiosta, jota tuli tuijoteltua lapsena paljon!

2. Cleo rakastaa vilttien, peittojen, pussien ja kaikkien mahdollisten asioiden alle mönkimistä! Myös verhojen takana piileskely on neidin mieleen. Jos joku päivä huomaa Cleon kadonneen, niin kannattaa ensiksi kurkata verhon taakse tai sohvan viltin alle - siellä se riiviö yleensä lymyää!

3. Cleo suorastaan rakastaa raksuja! Jos raksupurkki edes vähän heilahtaa, on viiksivallu oitis paikalla ruinaamassa raksuja. Monta kertaa Cleo on juossut paikalle jopa kesken makoisten uniensa.

4. Tämä katti ei sitten voi sietää kantokoppaa! Automatkojen aikana Cleo matkustaakin autovaljaissa, sillä kantokoppaan joutuessaan Cleo naukuisi koko matkan. Autovaljaissa ollessaan Cleo makoilee tyytyväisenä penkillä ja välillä kurkkii auton ikkunoista pihalle.

5. Cleon lempileluja on helisevät hiiret sekä pehmeät pallot. Huiskulelujen päälle tämä katti ei ymmärrä hölkäsen pöläystä - samoin aktivointilelut ovat tälle kissalle ihan outoja asioita. Hiirien ja pallojen perässä Cleo jaksaisi juosta vaikka koko päivän!

6. Imuri, lattiamoppi, hyökkäävät ihmiset sekä haukkuvat koirat saavat Cleon niskakarvat nousemaan pystyyn! Siivouspäivänä Cleo yleensäkin joutuu juoksemaan huoneesta toiseen, jolloin ainakin liikakilot pysyvät loitolla! :D

7. Rajojen koetteleminen alkaa olemaan jo joka päiväistä tämän kissan kanssa asuessa. Cleolla ei ole mitään asiaa hyppiä ruoka-, tai työtasoille, mutta tämäpä neiti ei aina jaksa totella! Muutamia kertoja kun olen tullut koulusta kotiin, on Cleo istunut oikein tomeran näköisenä ruokapöydän kulmalla. Vihainen mulkaisu tai "Cleoo..." saa Cleon luikkimaan tiehensä.

8. Cleon paras kaveri on - yllätys yllätys - kaverini kissa Figaro! Ensimmäisestä tapaamisesta lähtien Figaro ja Cleo olivat kuin ylimmät ystävykset! Muuttomme takia Figaro ja Cleo eivät ole nähneet toisiaan pitkään aikaan, mutta varmasti tunnistaisivat toisensa heti jos näkisivät taas uudelleen joku päivä!

9. Cleon kaikki ruoat (paitsi kuivaruoat ja raa'at lihat) tilataan Zooplussalta. Cleon ruokavalioon kuuluu Animonda Vom Feinsten, Animonda Carny, Animonca Rafiné Soupé, Porta 21, Granatapet, Grau, Miamor sekä Applaws. Raaka liha on yleensä jauhelihaa, kanan kauloja, broilerin sydäntä yms mahdollisimman pientä riistaa sekä kalaa.

10. Cleon hoitoon kuuluu mm. päivittäinen veden ja ruoan vaihto, hiekkalaatikon siivoaminen, leikkiminen sekä yleiskunnon tarkastus. Viikottain Cleon hiekkalaatikkoon lisätään hiekkaa, sen hampaat pestään, kynnet leikataan ja sitä käytetään valjaissa pihalla. 2 kertaa vuodessa Cleo madotetaan ja kerran vuodessa käytetään eläinlääkärillä rokotuksissa sekä muutenkin tarkistuksessa. Talvisin Cleon turkki myös hilseilee, joten joskus sille täytyy näyttää myös suihkukoppia.

11. Cleon paheisiin kuuluu mm. yöllä hirveä ravaaminen sekä naukuminen! Aina n. 3-4 aikaan Cleo aloittaa hirveän laukkaamisen ympäri taloa sekä naukuu hirveästi! Cleo koettelee rajojaan myös mm. varastamalla herkkuja, nirsoilemalla, hyppimällä pöydille sekä raapimalla mattoja. Onneksi näitä Cleo ei kuitenkaan tee usein!

13. Temppujakin tämä kissa osaa! mm. istu, ylävitonen, katso, ei ota, saa ottaa, koske, seiso, kiinni, kumpi käsi, pyöri, hyppää ja alas-temput ovat ihan helppoja nakkeja! Tassun antaminen, maahan meno ja kieriminen olisi myös hauska oppia, mutta Cleoa alkaa yleensä kummasti laiskottaa, kun alamme opettelemaan näitä..

14. Nukkumapaikaksi käy melkeinpä mikä tahansa pehmeä ja lämmin paikka - etenkin raapimapuu, "äidin" (eli minun) sänky, sohva ja olohuoneessa oleva istuin ovat lempparipaikkoja. Mummin viltin päällä on myös kiva ottaa pienet tirsat, mutta pidempiä unia Cleo ei sen päällä nuku. Yöt on kivointa nukkua äidin vieressä!

15. Tavaroihin kuuluu mm: 3 ruokakuppia (vesi-, kuiva-, ja märkäruoalle erikseen), harja, hammasharja, lohiöljy, matolääkkeet, shampoo, leluja, raapimapuu, WC-laatikko, oma matto jota saa mielin määrin raapia, hiekkalapio, 2 kaulapantaa, kahdet valjaat, kantokoppa ja flexi. Hmm, puuttuikohan tästä listasta vielä jotain..? :D

16. Jos pitäisi listata Cleon parhaimpia puolia, niin ehdottomasti seurallisuus! Cleo rakastaa oman perheen kanssa olemista. Myöskin nopea temppujen oppiminen, leikkisyys ja muutenkin kiltteys on tämän neidin parhaimpia puolia. Koko kissa on kerrassaan niin ihana, ettei siitä varmaankaan löydy huonoja puolia! Ainoastaan arkuus vieraiden ihmisten seurassa pitäisi kitkeä pois.

17. Cleo on hankittu Helsingin löytöeläintalo Viikistä 18.05.2012 ja Cleolla oli hintaa 40 euroa.

18. Hauskin kommellus on varmaan se, kun Cleo kävi tutkimassa mummin vaatekomeroa ja sai pussin päähänsä! Myös popcorn-kulhoon hyppääminen vahingossa oli aika hauskan näköistä!

19. Cleo RAKASTAA (raksujen lisäksi) Latzia, mutta pienen lihaprosentin ja muutenkin huonolaatusuuden takia emme tätä ruokaa Cleolle osta. Mummi usein haluaa ostaa tätä Cleolle pienen hinnan takia verrattuna parempilaatuisiin kissanruokiin, mutta itse en tätä moskaa suostu kissalleni syöttämään.

20. Viimeisin fakta on varmaan se, että Cleo on parhain, ihanin ja rakkain kissa maan päällä! Tietenkin oma kissa on aina rakkain, mutta Cleo on jotenkin osannut todellakin sulattaa sydämeni kissoille, ja nykyäänkin olen henkeen ja vereen täysin kissaihminen! Koiratkaan eivät enää ole niin lähellä sydäntä kuin kissat, mutta toki pidän myös koiristakin ja muistakin eläimistä.


Tässäpä oli tämän päivän joulukalenterin luukku, toivottavasti piditte! 20 faktaa oli yllättävän vaikea keksiä, mutta tässä ne nyt on! Huomenna availlaan jo neljättä luukkua! En voi mitenkään uskoa, että jouluun on enää 3 viikkoa! Apua! Oletteko te jo saaneet ostettua kaikki joululahjat lemmikeillenne ja ystävillenne? :) Tässä teille lukijoille myös pieni haaste: kerro kommenttiboksiini lemmikkisi kaikista hauskin tempaus! Voit toki myös kertoa, että miksi juuri sinun lemmikkisi on kaikkein parhain ja suloisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti